Training Effectief Vergaderen

‘Weg met saaie vergaderingen’


Kan een vergadering nuttig, efficiënt en plezierig tegelijk zijn? Dat kan, als alle deelnemers bekend zijn met de basisprincipes van vergaderen. Wanneer zij zich, onder leiding van een voorzitter, houden aan de tien belangrijkste regels voor vergaderen, kunnen ook jouw vergaderingen in minder tijd concretere resutaten opleveren.

Tijdens de training Effectief vergaderen leer je wat een goede voorbereiding inhoudt, welke rollen je tijdens een vergadering kunt hanteren en hoe je het doel van elk agendapunt leidend laat zijn voor de discussie. Immers, een gespreksonderwerp kan worden geagendeerd uitsluitend om deelnemers aan de vergadering te informeren, maar ook om over te brainstormen. En een onderwerp dat dient ter besluitvorming moet anders worden geïntroduceerd dan een agendapunt dat instructief bedoeld is.

Als deelnemer aan de training oefen je uitgebreid met het sturen van een effectieve vergadering waarbij je je houdt aan de basisprincipes. Ook komen je eigen sterke en minder ontwikkelde punten aan bod. Door hiermee te oefenen kun je je eigen inbreng tijdens een vergadering al snel aanzienijk vergroten. Tot slot leer je de grootste valkuilen herkennen en ermee omgaan.

Leerdoelen training Effectief Vergaderen

Aan het eind van de dag:
• weet je uit welke onderdelen een vergadering bestaat;
• weet je welke rollen er binnen een vergadering zijn;
• herken je de valkuilen en kun je daarmee omgaan;
• weet je hoe jij zelf effectief kunt bijdragen aan een vergadering;
• weet je hoe voorbereiding en nazorg de actiegerichtheid kunnen bevorderen.

Kortom, na afloop van de training ben je in staat plezieriger en effectiever te vergaderen!

Locatie

Villa Amalia te Baarn

Data

17 november 2017
2 februari 2018
9 maart 2018
18 mei 2018

Kosten training Effectief Vergaderen

375 euro ex. btw. inclusief syllabus en een biologische lunch

AANMELDEN