Training Schrijven in Spanje

Laat je inspireren tijdens onze training Schrijven in Spanje


Loop jij ook rond met mooie ideeën voor een verhaal? Ben je ooit begonnen met het schrijven van een boek? Maar ontbreekt je de rust om te gaan ‘zitten en schrijven’? Kom dan naar onze schrijftraining in Andalusië en krijg alle coaching die je nodig hebt. Overdag ga je intensief aan de slag met zowel theorie als praktijk, waarna je ‘s avonds van de omgeving kunt genieten. Of neem een duik in ons privé-zwembad.

Intensieve schrijfbegeleiding

Je krijgt een week lang intensieve begeleiding van een ervaren docent. Aan het eind van de week heb heb je je verhaal zo goed als af. Omdat je je tijdens deze week nergens zorgen over hoeft te maken – verblijf inclusief ontbijt en lunch zijn volledig voor je verzorgd – kun je al je aandacht richten op het schrijven van een evenwichtig verhaal. Gun jezelf deze intensieve schrijfweek waarin je je helemaal kunt richten op een prachtig eindresultaat.

Meer informatie?

Heb je zin om mee te gaan? Dan kun je je aanmelden voor de eerstvolgende schrijfweek. Deze vindt plaats van 24 tot 28 september in Zuid-Spanje. Kijk hieronder hoe het programma eruit ziet, kom meer te weten over de dagindeling en verdiep je in de praktische informatie.

AANMELDEN
Ris Consultancy - Verandercommunicatie trainingen

Veel les, maar ook veel vrije tijd


Doe je mee aan de training Schrijven in Spanje, dan is er elke ochtend en middag les, behalve op de woensdagmiddag. De tijd tussen de bijeenkomsten door kan naar eigen behoefte besteed worden: verkennen van de buurt, werken aan opdrachten, of krijgen van individuele begeleiding. We starten om 10 uur met een uitleg van het programma van de dag. Dan krijg je uitleg over verschillende basisprincipes die het schrijven voor jou gemakkelijker gaan maken. Na deze uitleg krijg je de tijd om aan je eigen verhaal te werken. En dan sluiten we de ochtend af met een terugkoppeling van ieders ervaringen. Ook delen we de leerpunten die tijdens de individuele gesprekken aan de orde kwamen.

Schrijven in Spanje: leerzaam en fun

Om 13u is het tijd om te gaan lunchen. En omdat het in Zuid-Spanje, vooral vanaf de lente, aardig warm kan zijn op het midden van de dag, zorgen we voor verkoeling en een moment van rust. De lunch is Spaans en varieert van vis, tot vlees en groenten. Natuurlijk kun je ook een vegetarische keuze maken. Om 16 uur gaan we weer aan de slag, waarna we om 18 uur afronden met een fris glas Casera. Dat wil zeggen, vier van de vijf dagen, want de woensdag gaan we op wijn-excursie naar een van de vele bodega’s die Andalusië rijk is. De vrijdagmiddag is gereserveerd voor het delen van alle verhalen. Want schrijven doe je niet voor jezelf, maar voor een publiek. De feedback van collega-schrijvers blijft je ongetwijfeld bij!

Programma per dag

09-10 uur: ontbijt

10-13 uur: theorie en aan de slag

13-15 uur: uitgebreide lunch

15-17 uur: schrijven

17-18 uur: individuele coachingssessies

19-21 uur: diner

Op woensdagmiddag maken we een prachtige excursie door de omgeving. Deelname is vrijblijvend.

Schrijven is een creatief proces


Wat is er fijner dan ‘in de flow’ zitten? Schrijven en voelen dat je de kern te pakken hebt. Soms gaat dat vanzelf, terwijl het je op andere momenten moeilijker lukt. Het programma van de training Schrijven in Spanje biedt voldoende tijd om helemaal in de flow te komen. Daarnaast besteden we veel aandacht aan de theorie van schrijven. Want hoe creatief het schrijven van een verhaal ook is, er zijn regels waaraan een goede tekst voldoet.

Structuur, formulering, orginaliteit, nieuwswaarde, spanningopbouw zijn daarvan slechts enkele voorbeelden. Wij nemen je mee aan de hand van talloze voorbeelden uit verschillende genres. Zowel journalistiek als poëzie passeert de revue, evenals toneelstukken en andere geschreven teksten. Ook jouw eigen werk vormt een inspiratiebron om samen mee aan de slag te gaan!

Programma Schrijven in Spanje

Om tot leesbare teksten te komen, houden wij altijd vijf onderwerpen in gedachten. Deze onderwerpen vormen direct de ‘backbone’ van het programma van de week Schrijven in Spanje:

  • Waarom en voor wie schrijf ik eigenlijk? (maandag)
  • Structureren, structureren en nog eens structureren (dinsdag)
  • Het schrijfproces: wat werkt en wat werkt niet? (woensdag)
  • Formuleren: terug naar de kern (donderdag)
  • En nu naar buiten met je verhaal! (vrijdag)

De meeste deelnemers zullen aankomen op zondag. Dat geeft de gelegenheid de omgeving te leren kennen en kennis te maken met de andere deelnemers. Na een welkomstborrel rond 19u vertellen wij je graag wat je kunt verwachten van de week. Op maandag starten we om 10 uur. Vrijdag is de laatste lesdag. Je kunt ervoor kiezen dan te vertrekken. Anders neem je op zaterdag het vliegtuig terug naar Nederland.

Je kunt je hier aanmelden voor onze training Schrijven in Spanje. Wij nemen dan op werkdagen binnen 24 uur contact met je op om de details met je te bespreken.

De trainer

Schrijftrainer Karien Ris (1972) studeerde af  in Culturele Studies (richting Publicistiek) en Spaanse taal- en letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast rondde zij de postdoctorale opleiding Management Consulting aan de Erasmus Universiteit af. Karien publiceerde onder meer boeken en schreef veel artikelen voor tijdschriften. Momenteel schrijft zij regelmatig blogs voor bestuurders.

Als docent Wetenschapsjournalistiek, Creatief schrijven en Publieksgericht schrijven deed Karien jarenlange ervaring op in het onderwijs. Karien is enthousiast maar kritisch. En wat ook handig is: Karien spreekt vloeiend Spaans en kent de omgeving van Andalusië goed doordat zij daar een aantal jaar heeft gewoond en gewerkt. Ze kan je daardoor de mooiste plekken laten zien, de beste maaltijden laten voorzetten en jouw intensieve week zo tot een onvergetelijke ervaring maken.