Advisering

Veranderen … maar hoe communiceer je dan?

Ben jij verantwoordelijk voor een ingrijpend changetraject binnen jouw organisatie? Wat de ernst van de situatie ook is, je zult moeten communiceren. Niet alleen intern met de Ondernemingsraad, met managers en medewerkers, maar ook met de buitenwereld. Op enig moment moeten voorbereidingen worden getroffen en medewerkers van de plannen op de hoogte worden gesteld. Misschien maak je je zorgen om productiviteitsverlies, om de spanning en angst die de aankondiging kan veroorzaken. Of heb je geen idee wat de impact op langere termijn van het voorgenomen besluit zal zijn en weet je niet hoe je de boodschap moet gaan brengen. En moet jij dat eigenlijk zelf doen?

Communicatieadvies

Wat te doen met collega’s die nachtdiensten draaien, of collega’s die verspreid over verschillende landen werkzaam zijn? Hoe bereik je hen op hetzelfde moment met dezelfde boodschap? Er zal een persbericht moeten komen waarin je je plan uit de doeken doet en je strategie ontvouwt. Naar wie stuur je dat bericht? Wat doet de ‘andere partij’ eigenlijk? Hoe stem je je uitingen op elkaar af? Met vele jaren ervaring op dit specifieke vakgebied zijn wij jouw partner bij uitstek in deze tijden.

Plannen en uitvoering

Sinds vijftien jaar helpen wij organisaties bij het communiceren over hun veranderingen. Of het nu gaat om een not for profit-organisatie die een reorganisatie moet doorvoeren of een beursgenoteerde onderneming die een bedrijfsonderdeel afstoot, wij hebben deze expertise en nemen je graag aan de hand mee. Daarbij maken we op basis van een gedegen briefing graag een compact communicatieplan. Daarin staat precies wat we willen bereiken, rekening houdend met de beschikbare tijd. Afstemmen doen we tussentijds, terwijl wij je na akkoord op het plan vooral hands-on van dienst zijn.

 

Hands on support

Zo schrijven we bijvoorbeeld jouw verhaallijn uit, maken we je middelen, organiseren we meetings en zorgen we kortom ‘dat het er komt’. Soms hebben we daarvoor een aantal maanden beschikbaar; in veel gevallen zijn echter slechts enkele weken beschikbaar. Ook dan gaan wij graag voor je aan de slag. Met theoretische bagage en ruime praktijkervaring helpen wij je op een pragmatische, vriendelijke manier en doen we geen concessies aan de kwaliteit van jouw communicatie. Wil je weten wat wij concreet voor je kunnen doen? Neem dan direct even contact op. Dat kan ook ‘s avonds of in het weekend.

CONTACT