Opleiding Verandercommunicatie

Opleiding Verandercommunicatie: de theorie en de praktijk


Een echte opleiding Verandercommunicatie is er in Nederland niet. Wel zijn er trainingen, zoals wij die geven. Eens per maand organiseren we een compacte training Verandercommunicatie, voor iedereen die meer wil weten over de do’s en don’ts van communiceren bij reorganisaties, fusies of overnames. Karien geeft deze training sinds vijf jaar, en heeft de inhoud steeds verder aangescherpt. Doordat veel met praktijkcases van de deelnemers zelf wordt gewerkt, hebben de trainingen een hoog rendement.

Strategische communicatiekeuzes

Daarnaast is vooral de hoeveelheid theorie over Verandermanagement nuttig, zo geven deelnemers aan. In sneltreinvaart gaan we tijdens de training in op de basisprincipes van Verandermanagement en op de gevolgen van jouw strategische communicatiekeuzes. Laat je bijvoorbeeld iedereen meedenken over een organisatorisch vraagstuk? Wat is daarvan het doel? Wat valt te verwachten tijdens het proces? En wat doe je met de uitkomst? Kort gezegd zijn op basis van ervaringen talloze best practices te geven. Tijdens een training Verandercommunicatie steek je heel veel op!

Drie verschillende trainingen

Je kunt bij ons terecht voor een basistraining Verandercommunicatie. Deze geven wij gemiddeld zes tot acht ker per jaar. Daarnaast kun je – wanneer je al ruime ervaring hebt met organisaties in verandering – deelnemen aan onze Verdiepingstraining. Deze kun je gemidddeld drie keer per jaar volgen. Tot slot kun je je in het voorjaar en het najaar inschrijven voor onze Tweedaagse. Twee intensieve, praktijkgerichte dagen achtereen, met voldoende theorie en praktijk om er direct de maandag erna mee aan de slag te gaan. Aarzel niet even contact op te nemen.