Presentaties

Leer inspirerende presentaties geven


Presentaties houden is een kunst. Wanneer de hele organisatie moet weten wat je plannen zijn of hoe je die denkt te gaan verwezenlijken, kan het nodig zijn bijeenkomsten te organiseren en presentaties te geven. Maar ook wanneer je een salespitch houdt voor een kritisch publiek komt wat hulp achter de schermen soms goed van pas. Gelukkig hoeft presenteren niet altijd met slides. Liever niet zelfs! Vaak werkt het minstens zo goed een inspirerend verhaal uit het hoofd te leren en dat ter plekke met enthousiasme met je toehoorders te delen.

 

Kernboodschappen in een presentatie

Focus op maximaal drie kernboodschappen, want meer is lastig te onthouden, zowel voor je publiek als voor jezelf. En maak contact, hoe groot de groep ook is. Gebruik voldoende voorbeelden in je verhaal, want door ‘te hoge informatiedichtheid’ haken toehoorders al snel af. Maak er een gewoonte van je verhaal tevoren aan een collega te vertellen, wantd daarmee is de kans nog groter dat jouw presentatie een succes wordt. Soms maken wij een registratie van de presentatie, voor degenen die niet aanwezig konden zijn. Maar ook voor degene die presenteert. Om ervan te leren voor een volgende keer.

 

Coachen op presentatievaardigheden

Wil je meer weten over het geven van inspirerende presentaties waarbij je publiek geboeid blijft tot het eind? Geef je dan op voor de training Succesvol Presenteren die wij enkele keren per jaar in Baarn organiseren.

Presentatie | Ris consultancy